Dezinfekcia nie je žiadna zábava

Čo si o dezinfekcii myslia tvoje baktérie?

Človek sa z vyše 90 % skladá z baktérií, pričom  zvyšných 10 % tvoria jeho ľudské bunky či DNA. Bez baktérií dlho neprežije. Ich vyváženosť a miliónové kolónie robia rozdiel medzi zdravým a chorým jedincom. Prosím, teraz nemyslím pomer vody v tele oproti jeho zvyšku. Keď vezmeš pôvodné ľudské bunky a cudzie, ide naozaj o pomer 9 : 1.

Sme teda živé kolónie v pravom zmysle slova. Bez nich by sa naše ľudské bunky okamžite zložili k zemi a čakala by ich rýchla smrť. Príklad: U jedného z divokých kmeňov pobehujúcich po Amazónii našli vedci špeciálny druh baktérii, ktorí perfektne chráni pokožku. „Civilizovaní“ ľudia si tento druh baktérií už dávno zlikvidovali chémiou v podobe mydiel a šampónov z farmaceutických molochov. Toľko k dezinfekčnému „zdraviu“…

Správne druhy baktérií zlepšujú stav ochorenia alebo mu v tom aktívne bránia. V jednej súčasnej štúdii sa pri podrobnom skúmaní prsníka s rakovinou našiel u ženy premnožený druh baktérie. Vedcov to úplne vyviedlo z miery a už-už chceli túto populáciu obviniť zo šírenia rakoviny. Neskôr však vyšlo najavo niečo oveľa šokujúcejšie – práve tento druh „nebezpečnej“ baktérie spomaľoval rozvoj rakoviny prsníka! Tieto baktérie chránili svoj domov – ľudské telo, v ktorom bývali. Ich zázračné účinky a schopnosti sa len teraz začínajú odhaľovať.

Čo si teda  naozaj myslia, ak… na tie chudinky striekaš dezinfekciu?

Očakávaj hrubé vulgarizmy: papľuh, čaptoš, budzogáň a vagabund

Ak sa 90 % tvojho živého tela rozhodne, že reakciou na tvoju nehanebnosť bude odchod tisícok kolónií, pre istotu začni zháňať akciovú rakvu. Rakovina krvi a bum – ideš dole. Poškodené chlopne v srdci a bum – ideš dole. Prasknutá cieva v mozgu a bum – ideš dole. Zahrávať sa so svojím zdravím sa fakt nevypláca. Nehraj s ním teda ani ruskú antibakteriálnu ruletu.

Koža je dôležitým ihriskom baktérií a jednou z brán, cez ktorú prechádzajú užitočné, ale aj toxické látky. Výstelka tvojich čriev je v skutočnosti súčasťou povrchu kože vrátane tvojho podnebia či jazyka. Predstav si to ako experiment nekonečnej špirály – pásik papiera vykrútiš a zlepíš, takže sa papier stane jednostranným „z oboch strán“. Nie je možné, aby si na jednej plôške poškodil niečo, čo sa druhej plôšky (alebo čriev) netýka.

Ak práve ako chirurg nevykonávaš transplantáciu srdca, teda ak pod tebou teraz neleží rozrezané telo uspaného človeka, utekaj od dezinfekcie, ako sa len dá…

Je dezinfekcia nový druh biologickej vojny?

Dezinfekcia môže u teba: zhoršovať astmu a alergiu, oslabovať ťa (si náchylnejší na ochorenia, ktoré by ťa inak oblúkom obišli) a zhoršovať priebeh zdravotných problémov, ktoré už v tele máš. To ti v ušiach neznie príliš dobre, čo? Myslím si, že je trochu ironické, ak chcú ľudia dezinfekciou dosiahnuť presný opak. To je už, vlastne, k popukaniu.

Vskutku – používať dezinfekciu je jeden zo spôsobov biologickej (bakteriálnej) samovraždy. Taký obesenec má na starosti sekciu likvidácie ľudských buniek (10 %), ale ty dezinfekciou účinne likviduješ 90 % svojho tela.

Rečou matematiky – každou dezinfekciou spáchaš deväťnásobnú biologickú vraždu. Dobre si nabudúce rozmysli, koľkokrát si ruky vykúpeš v dezinfekcii. Znamená to, že aj antibiotiká treba brať na ťažkú váhu? To si trafil klinec po hlavičke. Ak nie si v ohrození života, radšej od antibiotík uteč, ideálne lesom v minimalistickej obuvi. Antibiotiká síce stále zachraňujú životy, no pre súčasnú spoločnosť je skôr typické ich nadužívanie.

Predstav si vážnu situáciu, v ktorej potrebuješ antibiotiká, ale nezaberajú, pretože si už voči nim stihli baktérie vytvoriť rezistenciu. Náhoda?

Čudný vírus, ktorý netreba menovať

Covid-19 je pre niektorých nebezpečný, iní ani nemusia vedieť, že ho majú. No robiť z neho pandémiu a väzniť obyvateľov v ich vlastných domovoch, to je už cez hranice sedliackeho rozumu a ľudskej slušnosti. Oveľa viac škody sa môže narobiť „pandémiou strachu“ a „infodémiou“ v médiách, ktoré sa vírusu chytili ako pes mastnej kosti. Zneužívanie štatistiky, inak matematickej disciplíny, považujem za vrchol hlúposti.

Pravdaže, toto je iba môj pohľad, ktorý vyplýva z naštudovanej literatúry a mojich skúseností z praxe. Pokojne si mysli niečo iné. Každý rok pribudne na Slovensku viac ako 20-tisíc cukrovkárov. V roku 2020 zomrelo na rakovinové nádory vyše 14-tisíc ľudí. Riešilo sa to ako nejaký vážny problém? Ako globálna katastrofa, vďaka ktorej treba drasticky zmeniť životosprávu občanov? Nie. Pitie kravského mlieka plného rastových hormónov, ktoré sú diskotékou pre rakovinové bunky, sa ďalej odporúča…

V roku 2020 zomrelo na nádory vyše 14 000 ľudí. Riešilo sa to ako nejaká slovenská katastrofa? Nie.

Vyše 27 000 ľudí zomrelo v tom istou roku na choroby obehovej sústavy (malá vsuvka). Na Covid-19 zase 4 000 ľudí.

Poďme si to pekne zhrnúť a ešte raz sa skúsme vystrašiť z tretej položky v štatistike z roku 2020:

  1. Na choroby obehovej sústavy zomrelo 27 000 ľudí.
  2. Na rakovinové nádory 14 000 ľudí.
  3. Na Covid-19 zomrelo 4 000 ľudí.

Neviem ako ty, ale ja mám oveľa väčší strach z prvých dvoch položiek. Ani jedna z nich nie je prenosná na iných ako vírus a napriek tomu… hravo tento vírus predbiehajú. Keby sme si usporiadali preteky, tak Covid-19 je traktor a dochádza do cieľa so 6-hodinovým meškaním. Pozornosti sa mu však dostalo, akoby zlikvidoval za 1 hodinu 3 milióny Slovákov.

Je poľutovaniahodné, že veľa skutočných odborníkov na baktérie a vírusy upozorňuje na nezmyselnosť súčasných opatrení, ktoré hromadne ničia fyzické a psychické zdravie ľudí, prinajmenšom v Česku a na Slovensku. Jeden z týchto expertov bol českým ministerstvom zdravotníctva označený za „hybridnú hrozbu“. Zrejme je to novodobý rytiersky titul za neobyčajnú šľachetnosť… Už mu chýba iba erb.

Na túto tému odporúčam aj veľmi trefné video od českého lekára Jana Hnízdila.

Zostávaj pri sile!